Медиуми

Објави во медиумите за 01.03.2017

OБЈАВИ ВО МЕДИУМИТЕ ПО ПОВОД ПРЕДНОВОГОДИШНИОТ ПРЕС- 21.12.2016

Д-р Митрев избран за најдоброто од истокот

Објави во медиумите по повод 4-то Собрание на Здружение на кардиохирурзи на р.Македонија:

  1. Митрев: Генетските испитувања ги ставивме во функција на пациентот во секојдневната дијагностика и превенција http://mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/380/133440357
  2. Линковско јавување во вестите на Телевизија Нова во 11ч.
  3. Изјава на д-р Митрев во вестите на Алфа ТВ во 14:30 и 17:30ч.
  4. http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=111062 , вести во 15 и 18:30 ч.

Гените ги откриваат и можните заболувања Тв канал 5

Гените се нашиот код. Раскажувач на нашето минато, читач на нашата иднина. http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=109537

Гените може да ни откријат многу тајни, меѓу кои најполезна е онаа со нашето здравје. Какво е нашето здравје може да провериме преку нашите гени. http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=109542

Направена првата операција во новата болница и потпишан договор за авиотранспорт на пациентите

Хрватски

01.03.2016 Свечено отворање на една од најмодерните болници во Европа  на Д-р Жан Митрев

Акција бесплатни прегледи по повод светскит ден на срцето

„Филип Втори“  ќе се грижи за здравјето на светскиот  шампион во кик-бокс, Димитар Ѓоргиев

Специјалната болница „Филип Втори“ стана медицински партнер на ракометниот камп „Кирил Лазаров 7“

„Филип Втори“ одбележа 15 години од постоењето

„Филип Втори“ одбележа 13 години од постоењето

Второ годишно собрание на Здружение на кардиоваскуларна хирургија

Собрание на кардиолози: Македонија има потреба од повеќе кардиоваскуларни центри

На Македонија и требаат повеќе кардиоваскуларни центри

Македонија има потреба од повеќе кардиоваскуларни центри

Кардиолошка рехабилитација и физичка активност кај деца со вродени срцеви мани (ВСМ)

Ехокардиографијата и улогата во дијагностиката и во следењето пациенти со кардиоваскуларни заболувања

Нов медицински успех на тимот од „Филип Втори“ - реконструкција на колено со помош на порцеланска ендопротеза

За првпат керамичка еднопротеза на колено имплантирана во Филип Втори

Холестеролот и неговото влијание врз човековото здравје

Колку е опасен синдромот на скршено срце?

Како да се справите со дијарејата

Инфективните агенси причина за бактериски ендокардитис

Спасоносни мерки во случај на топлински удар

Дијагноза и третман на мигрена

Тропските горештини носат топлотен удар

Артроскопија на скочен зглоб

Коронарна болест причина број еден за смртност

Пациент дошол од Австралија за да го оперира доктор Жан Митрев

Успешна приказна: Никола Наумовски допатува од Австралија со аневризма на аортата од 8 цм за да биде опериран од Др. Митрев

Пациент допатува од Австралија за операција во  Филип Втори 

Стартуваше онлајн радиото на Специјалната Болница Филип Втори

Во етерот стартуваше онлајн радиото на Специјалната Болница Филип Втори

Во етерот стартуваше онлајн радиото на Специјалната Болница Филип Втори

Стартуваше онлајн радиото на Специјалната Болница Филип Втори

Артроскопија на скочен зглоб

Механичка вентилација - предности и опасности

Едукативен караван - Заедно за подобро здравје

Заедно со караванот на Филип Втори до подобро здравје

Заедно со караванот на Филип Втори до подобро здравје

Почнува караванот  Заедно за подобро здравје  на  Филип Втори  и Црвениот Крст

Почнува караванот  Заедно за подобро здравје  на  Филип Втори  и Црвениот Крст

Заедно со караванот на Филип Втори до подобро здравје

Третман на акутен мозочен удар

Најголемите откритија за лекување срцеви болести

За првпат на Балканот операција на безшавна аортна валвула

Во „Филип Втори“ за првпат на Балканот извршена операција на безшaвна аортна валвула

За првпат на Балканот операција на безшавна аортна валвула

Прва операција на Балканот на безшавна аортна валвула во „Филип Втори“

Во „Филип Втори“ за првпат на Балканот операција на безшавна аортна валвула

Стрес-ехо-кардиографија за откривање коронарна болест

Проширени вени и бременост

Ракот на мочниот меур почесто ги напаќа мажите

Артериската хипертензија го загрозува животот

Ендопротетика на зглобови

Длабока венска тромбоза - ризик фактори и превенција

Тимот на Жан Митрев со уште еден голем успех

Тешка но успешна операција во Филип Втори

Филип Втори ги надминува медицинските очекувања во борбата за живот

Каротидната артериска болест почесто ги напаѓа мажите

Стресот непријател на срцето

Вродените срцеви мани кобни за новороденчињата

Проширени вени кошмар за трудниците

Длабока венска тромбоза - фактори на ризик и на превенција 

Коронарна артериска болест (КАБ) - ангина пекторис

Како да се живее со дијабетот? 

Виртуелна бронхоскопија неинвазивен и безопасен метод

Пушењето и алкохолот ризик за појава на остеонекроза на колкот

Одбележана неделата против срцеви заболувања 

Недела на борба против срцево-садови заболувања 

Одбележана Неделата на борба против срцевосадови заболувања 

Одбележана Неделата на борба против срцевосадови заболувања 

Пушењето чекор до срцеви заболувања 

Во Македонија се повеќе се раѓаат деца со вродени срцеви мани 

Стрес- тестот открива срцева болест 

Цигарите тивко убиваат 

Зимата непријател на срцето 

Успешна реконструкција на аорта во Филип Втори 

Успешна реконструкција на аорта во Филип Втори

Успешна реконструкција на аорта на 13- годишно дете во Филип Втори 

Жан Митрев заинтересиран за хотелско здравствен комплекс во Владевци  

Благодарница за Филип Втори од македонски Црвен крст 

Благодарница за Филип Втори од македонски Црвен крст 

Филип Втори со благодарница од Црвен Крст  

Благодарност од семејството Трајковски до Филип Втори 

Благодарност од семејството Трајковски до Филип Втори 

Документарниот филм за Филип Втори доби награда во Бугарија 

Болницата Филип Втори со документарен филм доби награда во Бугарија 

Документарниот филм за Филип Втори доби награда во Бугарија 

Во филип Втори прв пат изведено вградување на бесзементна инверзна модуларна протеза

Вградување на биолошки импланти - пионерска операција во Филип Втори 

Вградување на биолошки импланти во болницата Филип Втори 

Филип Втори со најсовремени методи во ортопедијата - биолошки импланти 

Руски студенти на пракса во Филип Втори  

Студенти од Русија на пракса во специјалната болница Филип Втори 

Студенти од Русија на пракса во Филип Втори  

Студенти од Русија на пракса во специјалната болница Филип Втори 

Внуката на Гоце Делчев згрижена во Филип Втори 
http://www.time.mk/read/6730609bbd/7b566af1d8/index.html 

Внуката на Гоце Делчев згрижена во Филип Втори  

Филип Втори ќе држи предавања за срцето и горештините и во Гостивар, Кичево, Кавадарци и Неготино  

Бесплатни советувања за здраво срце  

За празниците се нека биде умерено