Новости и настани

Од скептицизам до реалност- спасена нога и повратена волјата за живот

Сомнежи и неверување во здравствениот систем поради непријатно и болно искуство од пред неколку години го колебале 59 годишниот Ратко Ваневски од Скопје да бара медицинско решение за неговата лоша здравствена состојба. Секојдневни болки, проблеми со движењето и извршувањето на секојдневните обврски...

„Каноил и Канобил - производи од екстракти од масло од коноп“- тема на последниот Научен клуб

На 26.04.2017 година (среда), во аудиториумот на Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” се одржа интерниот научен клуб за континуирана едукација и следење на новините во медицината. Во согласнот со агендата на научниот клуб, фармацевтската куќа “Реплек Фарм“ се претстави со своја...

Продолжуваме со посилен елан и на истата патека

По првата прелиминарна фаза, некаде на половина од тримесечната обука на студентите од Центарот за едукација- ZAN MITREV CLINIC, девет од десет од нив продолжуваат понатаму. Видно расположени тие зборуваа за вредноста на знаењето и искуството кое го стекнуваат овде. „Задоволни сме од постигнатото...

Steelcase Delight Case Study Zan Mitrev Clinic

[video:https://www.youtube.com/watch?v=n4bGcqKVdAs autoplay:1]  

Редок и голем тумор на срце - случај кај млада пациентка

Млада девојка на која спортот со години наназад и бил верен сојузник и во центарот на срцето,  никогаш не се надевала дека ќе има проблеми со здравјето. Се до пред неколку месеци кога почнала да чувствува замор, тешко дишење, а постепено почнал и гласот да ѝ се модифицира. Но, проблемот не го...

Довербата и стручноста клучни и за пациенти од далечниот континент

И илјадниците километри не се пречка кога се работи за човекото здравје, а уште повеќе кога имате стекната доверба кај одреден доктор...  Така нѝ раскажуваше средновечен пациент од Австралија, со македонски корени, кој е роден и со генерации со фамилијата живеат таму. Беше хоспитализиран во...

Фиксацијата на ребра клучна за новиот живот на Лјугичи

Пациентот Арсим Лјугичи (41) од Косово беше примен во нашата установа со тешки повреди здобиени во сообраќајна несреќа. Првите неколку денови по несреќата бил третиран на Клиника во Приштина, но состојбата се влошувала...“ Не се чувствував добро и во разговор со мојата фамилија одлучивме да ме...

Фиксацијата на ребра клучна за новиот живот на Лјугичи

Пациентот Арсим Лјугичи (41) од Косово беше примен во нашата установа со тешки повреди здобиени во сообраќајна несреќа. Првите неколку денови по несреќата бил третиран на Клиника во Приштина, но состојбата се влошувала...“ Не се чувствував добро и во разговор со мојата фамилија одлучивме да ме...

Гладијаторите од Штип со новата спортска опрема се подготвени за нови подвизи

Со последната донација на спортска опрема од страна на Жан Митрев Клиник, кикбоксерите и таеквондистите од Штип ќе го зајакнуваат професионалниот спорт и следната година. Со тоа, спонзорираната поддршка на д-р Жан Митрев кон кикбокс клубот “Гладијатор“ од Штип продолжува и во следната година. „...

Продолжува соработката која е во функција на здравјето на младите

Тимот на д-р Жан Митрев  и оваа година ќе овозможат медицинска поддршка на децата и нивните тренери од третиот летен ракометен камп на најдобриот македонски спортист - Кирил Лазаров. Претходно, децата кои планираат да поминат 7 дена во летниот камп на најдобриот десен бек во светот на...

Pages