Тест за дијабет

Повеќе од 120.000 луѓе во Македонија страдаат од оваа болест. Направете сега чекор за да го намалите Вашиот ризикот.

Повеќе од 120.000 луѓе во Македонија страдаат од дијабетес, иако повеќето од овие случаи може да се превенираат. Важно е да знаете дека постојат чекори кои може да го намалат ризикот од развој на дијабетес.

Овој интерактивен тест го проценува Вашиот ризик од дијабетес и обезбедува соодветни совети за превенција. Секој може да го употреби, но е од најголема корист за луѓето кои никогаш немале проблем со шеќер во крвта. Доколку, во минатото сте имале проблеми со шеќер во крвта, тогаш е неопходно да поразговарате во врска со тоа, со Вашиот матичен доктор.

За да го процените Вашиот ризик од дијабетес и да научите повеќе за начинот на кој можете да го намалите ризикот, одвојте неколку минути да одговорите на неколку прашања кои се однесуваат на Вашето здравје и животен стил. Вашиот ризик за болест не може да Ви каже дали со сигурност ќе имате диајбетес, но може да Ви помогне во која насока да ги насочите своите превентивни напори – затоа што најдобриот начин да се изборите со дијабетот е да го спречите, пред да се појави!

Кликни тука за тестот