Тест за васкуларна болест

Најголем причинител за инвалидитет поради ненавремено и неадекватно лекување. Направете чекор за да го намалите Вашиот ризик!

Овој интерактивен тест го проценува Вашиот ризик од периферна васкуларна болест (ПВБ) и обезбедува соодветни совети за превенција. Секој може да го употреби, но е од најголема корист за луѓето кои никогаш немале проблеми со периферна васкуларна болест (ПВБ). Доколку, во минатото сте имале проблеми со периферна васкуларна болест (ПВБ), тогаш е неопходно да поразговарате во врска со тоа, со Вашиот матичен доктор.

За да го процените Вашиот ризик од периферна васкуларна болест (ПВБ) и да научите повеќе за начинот на кој можете да го намалите ризикот, одвојте неколку минути да одговорите на неколку прашања кои се однесуваат на Вашето здравје и животен стил. Вашиот ризик за болест не може да Ви каже дали со сигурност ќе имате периферна васкуларна болест (ПВБ), но може да Ви помогне во која насока да ги насочите своите превентивни напори – затоа што најдобриот начин да се изборите со периферна васкуларна болест (ПВБ) е да ја спречите, пред да се појави!

Кликни тука за тестот